Evenementen, Netwerkpleinen en Speeddates

De samenwerking tussen UWV en Uitzenders komt ook tot uiting in verschillende bijeenkomsten die in voor en samen met uitzenders worden georganiseerd. HEt NEtwerkplein en Speeddate zijn hierbij de meest voorkomende. Maar ook het vacature-café, Love2Work en een Werkmarkt zijn bijeenkomsten die regelmatig in de verschillende arbeidsmarktregio's worden georganiseerd. Het doel van al deze bijeenkomsten is hetzelfde: Het stimuleren van mensen om aan het werk te blijven of nieuw werk te vinden. Dit doet UWV samen met gemeenten en private partijen.

De verschillende bijeenkomsten zijn de afgelopen jaren verder doorontwikkeld. Toen het speeddaten net zijn intrede deed werden er voornamelijk algemene speeddates georganiseerd. IN de huidige arbeidsmarkt is er meer behoefte aan bijeenkomsten waarbij vraag en aanbod nog beter op elkaar zijn afgestemd. Het resultaat hiervan is dat er steeds meer bijeenkomsten worden georganiseerd voor een bepaalde branche al dan niet in samenwerking met een brancheorganisatie, op opleidingsniveau, voor een bepaalde doelgroep, een bepaalde regio of voor een specifieke functie.

Door branche-, doelgroep- en locatiegericht bijeenkomsten te organiseren zorg je ook voor meer motivatie bij zowel de uitzendbureaus als bij de werkzoekenden. Het uitzendbureau ziet nu juist de werkzoekenden die interesse hebben in de betreffende branche, waardoor de kans op een juiste en duurzame match groter wordt.

Een andere verandering is het aanmeldsysteem voor uitzendbureaus. De adviseurs van UWV plaatsen een speeddate in het systeem en vervolgens kan een uitzendbureau zich daarop inschrijven. Het is een landelijk systeem waardoor het mogelijk is voor uitzendbureaus om alle speeddates die in het land worden georganiseerd te bekijken en daarvoor aan te melden. Het aanmeldsysteem is te vinden op de homepage van deze site. Of klik hier om direct naar het aanmeldsysteem te gaan.

Er is een korte instructie voor uitzendbureaus beschikbaar waarop men kan zien hoe men zich kan aanmelden voor een van de bijeenkomsten. Klik hier voor een filmpje over speeddaten met uitzendbureaus op het werkplein.