Inspirerende samenwerkingsvormen

Toon zoekformulierVerberg zoekformulier

 

Meer informatie

In veel arbeidsmarktregio's zijn er goede voorbeelden van samenwerking tussen UWV en de uitzendbranche, een publiek private samenwerking. Servicepunt Flex is van mening dat veel van deze initiatieven ook toepasbaar zijn in andere arbeidsmarktregio's. Op de overzichtskaart staan al een aantal voorbeelden. Ook hieronder staan een aantal voorbeelden. Als u hier vragen over heeft of meer informatie wilt ontvangen, neem dan contact met ons op.

Zelf een goed voorbeeld van hoe publieke en private partijen samen hebben gewerkt? Laat het ons dan weten, zodat Servicepunt Flex dit ook weer kan verspreiden.

Professionals 'in beeld'

In Zuid-Limburg is in dit project een groep van 15 hoger opgeleiden in contact gebracht met 5 gerenommeerde werving & selectiebureaus. In het voortraject zijn de bureaus bezocht en nav hun profielen is een uitgebreide selectie gemaakt met potentiële kandidaten. Deze zijn in een bijeenkomst vooraf goed ondersteund en voorbereid voor de kennismaking met de bureaus. Op de bijeenkomst konden de kandidaten zich in gesprekken van 15 minuten presenteren aan de bureaus. Er zijn diverse gesprekken uit voort gekomen waar op termijn resultaten uit worden verwacht. De eerste kandidaat is in ieder geval gestart met een jaarcontract. Het idee achter dit project is dat kandidaten meer kans hebben nu ze echt 'in beeld' zijn gebracht bij de bureaus. Het lijkt effectiever dan alleen een CV te sturen of jezelf aan te melden op de website van een bureau. De reacties van alle betrokkenen waren erg positief. Een herhaling van dit project zal zeker worden overwogen.

Twitterbanenmarkt
UWV regio Twente heeft een nieuwe activiteit geïnitieerd: de twitterbanenmarkt. Het concept houdt in dat werkzoekenden en uitzendbureaus elkaar op Twitter vinden. Er wordt een dag en tijdstip gepland door UWV. De werkzoekende (en eventueel intercedenten) leren voorafgaand aan dit event hoe Twitter werkt en vervolgens kan men elkaar vinden op Twitter met het gebruik van de juiste hashtags. In Den Haag wordt de twitterbanenmarkt ook gehouden, maar die is gekoppeld aan een website. Op deze website kunnen werkgevers vacatures plaatsen en die vervolgens twitteren.

Online banenmarkt
In de regio Utrecht is onlangs een online banenmarkt gehouden. Dit is een variant op de Twitterbanenmarkt, maar dan via een ander sociaal medium: LinkedIn. De adviseurs van UWV maken groepen aan voor een specifieke branche of doelgroep en stellen een dag en tijdstip vast waarop actief in de groep vacatures worden gedeeld en werkzoekenden kunnen reageren. Werkgevers kunnen op de dag zelf een aantal vacatures plaatsen in de groep, onder ‘jobdiscussions’. Uiteraard kunnen ze ook reageren op werkzoekenden die ook lid zijn van geworden van de groep. Werkzoekenden kunnen reageren op vacatures, vragen stellen in discussies of linken met de deelnemende werkgevers.

Workshop voor intercedenten over WW-uitkering
Op het werkplein in Ede is een presentatie gegeven aan intercedenten over hoe het werkt als je als uitzendkracht je baan verliest en een uitkering moet aanvragen. Van tevoren heeft UWV de vragen geïnventariseerd van intercedenten over de ww-uitkering die bij hen spelen. Deze vragen zijn allemaal aan bod gekomen tijdens de workshop.

Week van de Omgekeerde speeddate
In Almere is er onlangs een project geweest met UWV, diverse uitzendbureaus en de netwerkgroep Werken voor Werk in Almere. In deze week hebben een aantal uitzendbureaus vacatures bij de groep Werken voor Werk aangeleverd. De groep selecteerde zelf vervolgens een aantal geschikte kandidaten uit eigen bestand en heeft ze voorgedragen aan het betreffende uitzendbureau. 

Meer weten over deze samenwerkingsvormen? Neem dan contact met ons op.