Inspirerende samenwerkingsvormen

In veel regio's zijn er goede voorbeelden van samenwerking tussen UWV en de uitzendbranche. Servicepunt Flex is van mening dat veel van deze initiatieven ook toepasbaar zijn in andere regio's. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Als u hier vragen over heeft of meer informatie wilt ontvangen, neemt u dan contact op via onderstaande button. Als u zelf ook een goed voorbeeld heeft, laat het ons dan weten, zodat Servicepunt Flex dit ook weer kan verspreiden.

Bijzondere samenwerking Werkgeversservicepunt Fryslân en ROC Friesland College in Leeuwarden.

Het Werkgeversservicepunt Fryslân is een bijzondere samenwerking aangegaan met ROC Friesland College. Ze gaan samenwerken bij het speeddaten voor werkzoekenden.

Het Werkgeversservicepunt kampte met ruimtegebrek om alle werkzoekenden deel te kunnen laten nemen aan de speeddates. Theo Laan, senior adviseur werkgeversdiensten van het Werkgeversservicepunt Fryslân, is in gesprek gegaan met het ROC en heeft gevraagd of de speeddates bij het Friesland College gehouden kunnen worden. Het faciliteren van de speeddates zou daarmee onderdeel kunnen zijn van het lesprogramma van studenten van de MBO school voor Zorg, Service & Welzijn afdeling Facilitaire Dienstverlening en Fastservice Catering.

Het Friesland College zag hierin zeker een kans: studenten kunnen praktijkervaring opdoen met de organisatie en uitvoer van een evenement als deze. Zo zullen enkele studenten worden ingezet als gastheer/gastvrouw en wordt de horeca volledig door studenten geregeld.

Al met al een win-win-win situatie: er is meer ruimte om te speeddaten, er kunnen meer uitzendbureaus deelnemen, werkzoekenden hebben meer keuze om in gesprek te gaan met uitzendbureaus en de studenten van het Friesland College kunnen praktijkervaring opdoen.

Uitzendbureaus sluiten aan bij netwerktrainingen 50+ regio Haaglanden

In de regio Haaglanden sluiten diverse uitzendbureaus aan bij netwerktrainingen voor de 50+werkzoekende in het kader van het convenant 50plus werkt, dat door diverse uitzendbureaus, ABU en NBBU is ondertekend. De deelnemende uitzendbureaus in Haaglanden zijn Randstad, Manpower, Impressive Green Apple, Impuls, Tempo Team, Timing en Unique.

De uitzendbureaus nemen deel aan de 9e bijeenkomst van de training. In deze workshop presenteren de kandidaten zich middels een elevator pitch. De medewerkers van de uitzendbureaus geven positieve feedback aan de kandidaten en nemen de kandidaten daar waar mogelijk in bemiddeling.

De uitzendbureaus die willen deelnemen aan deze training krijgen van UWV Haaglanden een overzicht van de workshops. Per workshop heeft UWV Haaglanden een overzicht van het inschrijfberoep en opleidingsniveau van de kandidaten toegevoegd. De bureaus kunnen dan intekenen op een datum/groep. Dit zorgt er voor, dat vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd.

Samenwerking Randstad Transport en Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht

Randstad Transport en het werkgeversservicepunt Midden-Utrecht hebben hun krachten gebundeld. Randstad Transport was op zoek naar kandidaten die een bus konden besturen. Het was een tijdelijke opdracht voor de zomermaanden. Zij legden deze vraag neer bij het werkgeversservicepunt van Utrecht. Helaas zaten er op dat moment geen kandidaten in het bestand van UWV die volledig aan het profiel konden voldoen. Er waren echter wel voldoende kandidaten die in het verleden hun rijbewijs D hadden gehaald. De adviseurs van het werkgeversservicepunt zijn met Randstad Transport om tafel gaan zitten om deze uitdaging om te vormen naar een succesvol project. De oplossing: UWV heeft de werkzoekenden aangeschreven die ooit een rijbewijs D hebben gehaald. Randstad heeft daarna de potentiële kandidaten gescreend en gezorgd voor een om- of bijscholing van de kandidaten.

En dat is nog niet alles. Dit project heeft geresulteerd in vervolgafspraken: als Randstad Transport 5 vacatures of meer heeft, dan gaat de samenwerking van start. Deze afspraak geldt voor alle werkgeversservicepunten van UWV. Lees hier meer over deze samenwerking.

Professionals 'in beeld'

In Zuid-Limburg is in dit project een groep van 15 hoger opgeleiden in contact gebracht met 5 gerenommeerde werving & selectiebureaus. In het voortraject zijn de bureaus bezocht en nav hun profielen is een uitgebreide selectie gemaakt met potentiële kandidaten. Deze zijn in een bijeenkomst vooraf goed ondersteund en voorbereid voor de kennismaking met de bureaus. Op de bijeenkomst konden de kandidaten zich in gesprekken van 15 minuten presenteren aan de bureaus. Er zijn diverse gesprekken uit voort gekomen waar op termijn resultaten uit worden verwacht. De eerste kandidaat is in ieder geval gestart met een jaarcontract. Het idee achter dit project is dat kandidaten meer kans hebben nu ze echt 'in beeld' zijn gebracht bij de bureaus. Het lijkt effectiever dan alleen een CV te sturen of jezelf aan te melden op de website van een bureau. De reacties van alle betrokkenen waren erg positief. Een herhaling van dit project zal zeker worden overwogen.

Twitterbanenmarkt

UWV regio Twente heeft een nieuwe activiteit geïnitieerd: de twitterbanenmarkt. Het concept houdt in dat werkzoekenden en uitzendbureaus elkaar op Twitter vinden. Er wordt een dag en tijdstip gepland door UWV. De werkzoekende (en eventueel intercedenten) leren voorafgaand aan dit event hoe Twitter werkt en vervolgens kan men elkaar vinden op Twitter met het gebruik van de juiste hashtags. In Den Haag wordt de twitterbanenmarkt ook gehouden, maar die is gekoppeld aan een website. Op deze website kunnen werkgevers vacatures plaatsen en die vervolgens twitteren.

Online banenmarkt

In de regio Utrecht is onlangs een online banenmarkt gehouden. Dit is een variant op de Twitterbanenmarkt, maar dan via een ander sociaal medium: LinkedIn. De adviseurs van UWV maken groepen aan voor een specifieke branche of doelgroep en stellen een dag en tijdstip vast waarop actief in de groep vacatures worden gedeeld en werkzoekenden kunnen reageren. Werkgevers kunnen op de dag zelf een aantal vacatures plaatsen in de groep, onder ‘jobdiscussions’. Uiteraard kunnen ze ook reageren op werkzoekenden die ook lid zijn van geworden van de groep. Werkzoekenden kunnen reageren op vacatures, vragen stellen in discussies of linken met de deelnemende werkgevers.

Workshop voor intercedenten over WW-uitkering

Op het werkplein in Ede is een presentatie gegeven aan intercedenten over hoe het werkt als je als uitzendkracht je baan verliest en een uitkering moet aanvragen. Van tevoren heeft UWV de vragen geïnventariseerd van intercedenten over de ww-uitkering die bij hen spelen. Deze vragen zijn allemaal aan bod gekomen tijdens de workshop.

Week van de Omgekeerde speeddate

In Almere is er onlangs een project geweest met UWV, diverse uitzendbureaus en de netwerkgroep Werken voor Werk in Almere. In deze week hebben een aantal uitzendbureaus vacatures bij de groep Werken voor Werk aangeleverd. De groep selecteerde zelf vervolgens een aantal geschikte kandidaten uit eigen bestand en heeft ze voorgedragen aan het betreffende uitzendbureau. 

Meer weten over deze samenwerkingsvormen? Neem contact op met Servicepunt Flex.

Wil je meer samenwerkingsvormen zien om inspiratie op te doen voor in je eigen regio, klik dan hier.