U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Hierbij ontvang je de tweede nieuwsbrief van 2014 van Servicepunt Flex met daarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van de publiek private samenwerking tussen UWV en de uitzendbranche.

------------------------------------------------

Wijzigingen scholingsvoucher en plaatsingsfee 55+

Sinds 1 oktober 2013 heeft UWV twee nieuwe regelingen gelanceerd: de plaatsingsfee en scholingsvoucher. Beide regelingen maken deel uit van het actieplan 55pluswerkt, waarin de oudere werkzoekende wordt ondersteund bij het vinden van werk.

Per 12 maart is er een verbetering doorgevoerd voor de scholingsvoucher:

  • Werkzoekenden en werkgevers die de scholingsvoucher willen aanvragen, maar in afwachting van de beoordeling nog geen betalingsverplichting willen of kunnen aangaan, hoeven geen factuur en/of op naam gestelde offerte meer te overleggen. Zij kunnen door de opleider deel 2 van het aanvraagformulier laten invullen en ondertekenen. Hiermee geeft de opleider aan wat de kosten voor de opleiding zijn en kan UWV verifiëren of er daadwerkelijk contact is met de opleider over de te volgen scholing. Het huidige proces waarbij een op naam gestelde offerte als vervanging van de factuur kon worden overlegd, komt daarmee te vervallen.

Ook de plaatsingsfee kent een wijziging vanaf 12 maart:

  • Voor de intermediairs (met name de grotere) is het vaak lastig om bij de aanvraag van de plaatsingsfee tijdig een handtekening te krijgen van de betreffende werknemer waarvoor hij de fee aanvraagt. Zowel bij de eerste aanvraag als bij de 2 mogelijke vervolgaanvragen moet het formulier steeds meegetekend worden door de werknemer. Nieuw is dat vanaf nu eenmaal tekenen voldoende is. De vervolgaanvragen hoeven dus niet meer ondertekend te worden. Op dit moment werkt UWV aan een proces waarbij de werknemer helemaal niet meer hoeft mee te tekenen. Hier is wel een aanpassing van de subsidieregeling voor nodig. Aangezien het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hiermee akkoord moet gaan, zal deze aanpassing langer op zich laten wachten.

------------------------------------------------

Voorbeelden van samenwerkingsvormen ter inspiratie

Vanuit Servicepunt Flex zijn we constant op zoek naar vormen van samenwerking die we kunnen delen ter inspiratie voor andere regio's. Dit kunnen grote activiteiten zijn, zoals gezamenlijk een klas starten om buschauffeurs op te leiden. Maar ook kleine vormen van samenwerking zijn bij ons van harte welkom, zoals het samen overtuigen van een opdrachtgever om een bepaalde doelgroep een kans te geven. We zijn ervan overtuigd dat als iets in een bepaalde regio werkt, dit ook goed kan worden toegepast in andere regio's.

Op dit moment zijn we vanuit Servicepunt Flex bezig om een nieuwe tool te ontwikkelen waarin jullie de samenwerkingsvormen nog beter kunnen bekijken. Houd onze website in de gaten voor meer informatie. Om deze tool te vullen hebben we jullie hulp nodig. Heb je een voorbeeld van een goede samenwerking, hoe groot of hoe klein ook en wil je dit delen met de rest van het land? Neem dan contact op met ons.

------------------------------------------------

Nieuwe verbeteringen op werk.nl

In het weekend van 22 en 23 februari heeft UWV gewerkt aan een aantal verbeteringen op werk.nl. Eén van de verbeteringen is dat je nu als werkgever CV’s kunt filteren op reisafstand en wijzigingsdatum. Dit was voorheen niet mogelijk.

Het was al enige tijd mogelijk om zoekopdrachten op te slaan, maar vanaf nu is er ook een mogelijkheid om een e-mailservice in te stellen voor zoekopdrachten. Dit betekent, dat je dagelijks of wekelijks per e-mail CV’s kunt ontvangen van werkzoekenden die passen op je zoekopdrachten.

Het zoeken op trefwoord is ook uitgebreid. Als je kiest voor zoeken op trefwoord, zoek je vanaf 24 februari namelijk ook in de titel van de cv’s. Deze titel geeft de werkzoekende zelf aan zijn cv.

Ga naar www.werk.nl/werkgevers voor meer informatie.

 
 
Servicepunt Flex is een samenwerking tussen:
UWV STOOF NBBU ABU