U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Hierbij ontvang je de derde nieuwsbrief van 2014 van Servicepunt Flex met daarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van de publiek private samenwerking tussen UWV en de uitzendbranche.

--------------------------------------------------------------------------------------------

UWV-congres voor de uitzendbranche

Op 24 juni vindt het tweede UWV-congres voor de uitzendbranche plaats. Het thema van dit congres is ‘Haal meer uit de samenwerking en geef het een extra impuls!’

Tijdens de ochtend gunt De Argumentenfabriek je een spreekwoordelijk kijkje in de keuken van publiek private samenwerking. Vervolgens is het de beurt aan Menno Lanting, auteur van o.a. de bestseller ’Iedereen CEO’. Innoveren, meegaan met de eisen die nieuwe media stellen aan een bedrijf en hoe bereik jij je klanten en zij jou? Dit zijn de onderwerpen waar Menno over zal spreken.

's Middags maak je in diverse workshops onder meer kennis met inspirerende vormen van samenwerking en krijg je inzicht in unieke kansen op de arbeidsmarkt. Ook ontvang je tips over het behalen van financiële voordelen bij het plaatsen van verschillende doelgroepen werkzoekenden.

Bekijk hier het (voorlopige) programma van het congres.

Het congres vindt plaats in het Congres- en vergadercentrum Domstad in Utrecht, vlakbij de Jaarbeurs. Het congres start om 10.00 uur.

Het gaat snel met de inschrijvingen, dus als je verzekerd wilt zijn van een plek, schrijf je snel in via de link www.uwv-uz.nl. Je schrijft je dan in voor het congres. Zodra de inhoud van alle workshops bekend is, krijg je daarover bericht en kun je je inschrijven voor de workshop naar jouw keuze. Je hebt dan 24 uur voorrang op het inschrijven van de workshops ten opzichte van de andere deelnemers die zich nog niet hebben aangemeld voor het congres.

Nieuwe tool Servicepunt Flex

Servicepunt Flex presenteert tijdens dit congres een nieuwe tool. Met deze tool kun je in één oogopslag zien welke samenwerkingsvormen er al allemaal bestaan tussen UWV en uitzendbranche. Dit kunnen voorbeelden zijn van het gezamelijk werven, selecteren en opleiden van een groep buschauffeurs tot het aansluiten van intercedenten bij een groep werkzoekenden om meer te vertellen over het werken via een uitzendbureau.

Met deze tool kun je inspiratie opdoen voor de samenwerking en tevens laten zien waar je zelf mee bezig bent, zodat jij anderen weer kunt inspireren. Mocht je deelnemen aan een samenwerking tussen UWV en uitzendbranche en wil je deze samenwerkingsvorm graag delen, laat dit ons dan weten, dan krijgt het een mooi plekje in onze nieuwe tool. Je vindt hier onze contactgegevens.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Machtiging doelgroepverklaring jongeren vanaf 1 mei op uwv.nl te downloaden

Vanaf 1 juli gaat de premiekorting voor jongeren in. Deze korting geldt als je een jongere van minimaal 18 jaar en maximaal 26 jaar oud aanneemt die op dat moment een WW- of WWB-uitkering heeft. Voorwaarde is dat je de werknemer een contract van minimaal 32 uur per week aanbiedt voor de duur van 6 maanden. De premiekorting is € 3.500 per werknemer per jaar. In 2014 kun je maximaal € 1.750 (voor de periode 1 juli tot en met 31 december 2014) per werknemer aan korting toepassen.

Lees hier meer over de regeling premiekorting jongeren

Om de premiekorting voor jongeren toe te passen heb je als werkgever een bewijs nodig dat je werknemer een WW- of bijstandsuitkering had op de dag voordat hij bij jou in dienst kwam. Voor jongeren met een WW-uitkering is dit bewijs de doelgroepverklaring. Deze is vanaf 1 mei aan te vragen door de werknemer zelf via UWV Telefoon Werknemers: 0900 – 92 94. De werknemer kan jou als werkgever ook machtigen en toestemming geven dat de doelgroepverklaring direct naar jou kan worden gestuurd. Deze machtiging staat op www.uwv.nl. Via deze link kom je rechtstreeks bij de machtiging terecht:

www.uwv.nl/machtigingdoelgroepverklaring

---------------------------------------------------------------------------------------------

In één oogopslag: publiekprivate samenwerking in 35 regio’s in het kader project ontsluiting werkzoekenden

Door intensievere samenwerking tussen gemeenten, UWV en de uitzendbranche zijn tussen mei 2013 en januari 2014 2.700 werkzoekenden met een WWB-uitkering aan een baan geholpen. De interactieve pdf ‘Het echte werk’ beschrijft de ervaringen van de 35 betrokken arbeidsmarktregio's. Dit document is op 15 april 2014 aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overhandigd. Op 14 februari 2013 gaf staatssecretaris Klijnsma de opdracht 'een inhoudelijke impuls te geven aan de samenwerking tussen gemeenten, UWV en uitzendbranche'. Dit leidde tot het project ‘Ontsluiting werkzoekendenbestand’, waaraan alle 35 arbeidsmarktregio’s deelnamen.

Interactieve pdf
In de interactieve pdf 'Het echte werk – publiekprivate samenwerking in 35 regio’s' zijn de ervaringen opgetekend. Het document omvat negen overkoepelende thema’s, 35 ervaringsverhalen en nuttige links naar online informatiebronnen. Ook is het mogelijk kennisdocumenten en procesbeschrijvingen te downloaden. Op 15 april hebben Bruno Bruins, lid van de Programmaraad (namens UWV), en Jurriën Koops, directeur van de ABU, het document openbaar gemaakt tijdens de SZW-dag in Amsterdam.

De publicatie is een interactief document voor en door de regio’s die nog meer stappen willen zetten in de publiekprivate samenwerking. Doel is de werkgevers- en werkzoekendendienstverlening naar een hoger niveau te tillen, kennis te delen en van elkaar te leren. De pdf is het beste te bekijken en gebruiken op pc of laptop.

Download hier 'Het echte werk – publiekprivate samenwerking in 35 regio’s'.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Drie nieuwe factsheets: overzicht regelingen en subsidies per doelgroep

Servicepunt Flex heeft drie nieuwe factsheets ontwikkeld. In deze factsheets staan de regelingen en subsidies per doelgroep. Een handig overzicht als je direct wilt weten wat voor regelingen en subsidies er zijn als je bijvoorbeeld een oudere werkzoekende (55+), jongere werkzoekende (18-27 jaar) of arbeidsgehandicapte werkzoekende naar werk bemiddelt.

Klik hier om naar de factsheets te gaan.

Zou je ook andere informatie terug willen zien in factsheets? Laat dit ons dan weten, dan gaan we ermee aan de slag.

 

 
 
Servicepunt Flex is een samenwerking tussen:
UWV STOOF NBBU ABU