U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Servicepunt Flex met daarin de laatste relevante ontwikkelingen op het gebied van de publiek private samenwerking tussen UWV en de uitzendbranche.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publiek private samenwerkingsvormen delen

Op de website van Servicepunt Flex worden diverse publiek private samenwerkingen getoond tussen uitzendorganisaties en het UWV die ertoe geleid hebben meer mensen aan het werk te helpen. Het gaat hierbij om verschillende samenwerkingsvormen, van klein tot groot. Het doel van de samenwerkingstool is het delen van succesvolle samenwerkingen, anderen te inspireren en tips mee te geven zodat eenieder hier zijn of haar voordeel mee kan doen. Alles om de publiek private samenwerking te bevorderen!

De getoonde landkaart laat de samenwerkingsvormen zien die bekend zijn, echter is Servicepunt Flex ervan overtuigd dat deze landkaart aangevuld kan worden met meer van deze succesvolle en inspirerende samenwerkingsvormen. Bij deze dan ook de oproep om deze samenwerkingsvormen te delen met Servicepunt Flex zodat er gezorgd kan worden voor meer positieve aandacht aan publiek private samenwerkingen! Aanmelden kan via dit formulier. Vul het formulier in, verzend het en Servicepunt Flex neemt contact met je op om de samenwerkingsvorm door te nemen en toe te voegen aan de website. Natuurlijk kun je ook bellen met Servicepunt Flex om jouw samenwerkingsvorm door te geven. Neem contact op met Arno (06 - 15 83 49 69) of Patricia (06 - 11 04 70 92).

In oktober van dit jaar bestaat Servicepunt Flex 5 jaar, en Servicepunt Flex heeft de wens dit jubileum te vieren met een verkiezing voor 'de beste PPS-vorm van Nederland'. Wie weet verdien jij deze eervolle titel. Nog een extra reden om jouw samenwerkingsvorm door te geven aan Servicepunt Flex!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

50plus werkt en de doelgroepcheck

Afgelopen week vond er in Amersfoort een bijeenkomst plaats met de ABU, NBBU, het UWV, Servicepunt Flex en de partners van 50plus werkt. Tijdens deze bijeenkomst werd een blik gegeven in de stand van zaken omtrent de hoeveelheid aanvragen en toewijzingen van de plaatsingsfee. En wat blijkt? We zijn heel goed aan het werk met zijn allen, er is een stijgende lijn te zien in zowel de hoeveelheid aanvragen van de plaatsingsfee alsook de toekenning van de fee. En deze stijging laat zich eveneens zien in de hoeveelheid vervolgaanvragen. Een resultaat om met zijn allen trots op te zijn!

Wil je weten of je voor jouw klant werkzoekende de plaatsingsfee aan kunt vragen, doe dan de doelgroepcheck. Een telefoonnummer dat je kunt bellen om te informeren of de werkzoekende daadwerkelijk een WW uitkering had voorafgaand aan het dienstverband wat hij/zij inmiddels heeft. Je belt met 06 - 23 27 57 99 en geeft een aantal gegevens door aan Servicepunt Flex. Zorg ervoor dat je deze gegevens bij de hand hebt. Op deze pagina vind je welke gegevens dat zijn.    

De plaatsingsfee is 'slechts' één van de subsidiemogelijkheden ten behoeve van de doelgroep 50plus. Er zijn nog meer regelingen die je in kunt zetten voor deze groep werkzoekenden. Ze staan voor je samengevat in de factsheet 50+. In het online magazine Open voor Ervaring, speciaal bedoeld voor intercedenten om meer te weten te komen over de doelgroep 50plus, worden naast de voordelen van het inzetten van deze doelgroep, hun motivatie, alsook filmpjes getoond waaruit blijkt hoe tevreden werkgevers zijn met deze werknemers. Uiteraard is dit magazine ook goed bruikbaar door UWV medewerkers.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publiek en privaat werken samen aan de ontwikkeling van WERK.nl

Op 30 april j.l. heeft de tweede Digital Recruitment Specialists meeting van 2015 plaatsgevonden. Het doel van de meeting was digitale kennisdeling en het meenemen en betrekken van de recruitments specialists uit de uitzendbranche in de ontwikkelingen van WERK.nl. Met de experts is intensief gesproken over de digitale ontwikkeling. Er is teruggekeken op de reeds opgehaalde tips & ideeën, waar heeft het UWV daadwerkelijk aan kunnen werken voor de eerstkomende release en waar gaat het UWV mee aan de slag voor de toekomstige releases. Meeste punten hebben betrekking op de doorontwikkeling van het zoeken en vinden en het bewaren van CV's.

Het tonen van de reeds gebouwde functionaliteiten om een indruk op te kunnen doen van de werking werd als zeer prettig en duidelijk ervaren. De realisatie van deze functionaliteiten zal zorgen voor een grote verbetering van het gebruikersgemak van de site voor met name recruiters die op zoek zijn naar passende kandidaten.

Tijdens de meeting kwam ook de behoefte naar voren om meer informatie uit te wisselen omtrent het plaatsen van vacatures op WERK.nl. In de volgende sessie in september zal ook hier aandacht aan besteed worden.

Deze middag was er voldoende tijd en ruimte om vragen en opmerkingen te stellen aan beide zijden, en daarnaast werden er eveneens zinvolle tips & tricks met elkaar uitgewisseld. Al met al een energieke middag met goede ideeën en resultaten! Een inspirerende samenwerking tussen publiek en privaat!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe medewerker bij Servicepunt Flex

Per 23 maart is Patricia Zwaagman begonnen als accountmanager publiek private samenwerking bij het Servicepunt Flex. Ze heeft ruim 9 jaar in de uitzendbranche gewerkt en daar meerdere commerciële en klantgerichte functies bekleed. Meest recentelijk heeft ze als projectmanager gewerkt bij een internationale IT organisatie. Ze kijkt er naar uit om weer samen te werken met de uitzendbranche en naar een mogelijke kennismaking! Patricia is de definitieve vervanger van Judith Huitenga en zij is via het bekende emailadres te benaderen (info@servicepuntflex.nl). Haar telefoonnummer is 06 - 11 04 70 92. Wij wensen Patricia heel veel succes en plezier in deze functie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wil jij de nieuwsbrief van Servicepunt Flex ontvangen en heb jij je hier nog niet voor aangemeld, doe dit dan via deze link.

 
 
Servicepunt Flex is een samenwerking tussen:
UWV STOOF NBBU ABU