Meer rendement uit je evenement

Als je een evenement van UWV of een WerkgeversServicepunt bezoekt, wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk rendement uithalen. Onderstaande tips van Servicepunt Flex helpen je verder!

Tip 1: Ken je bezoekers

http://www.nbbu.nl/app/uploads/2018/08/mensen1-1.jpg

Informeer vooraf het evenement bij UWV/WSP welke werkzoekenden er worden uitgenodigd en naar wat voor werk ze op zoek zijn en pas daar je aanbod van vacatures op aan. Zo sluit vraag en aanbod beter op elkaar aan.

 Tip 2: Breng vacatures op een aantrekkelijke manier onder de aandacht

http://www.nbbu.nl/app/uploads/2018/08/mensen2.jpg

Er zijn veel werkzoekenden die werk zoeken in een andere functie/branche waar ze nog geen kennis/ervaring hebben, maar wel mogelijk interesse voor hebben. Fijn als je veel kunt vertellen over de functies en opdrachtgevers waar je vacatures voor hebt maar nog belangrijker om zoveel mogelijk te kunnen laten zien!

Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Beeldmateriaal (foto/film) van werkzaamheden (zie: http://www.beroepeninbeeld.nl), van werklocatie en/of van opdrachtgever
  • Demonstratiemateriaal, bijvoorbeeld pallet met dozen (logistiek), tillift (zorg)

Kortom enthousiasmeer werkzoekenden voor je vacatures door ze letterlijk te laten zien en te ervaren!

Tip 3: Zoek actief contact

http://www.nbbu.nl/app/uploads/2018/08/mensen3.jpg

Wil je graag dat werkzoekenden voor jouw opdrachtgevers aan de slag gaan, spreek ze dan zelf actief aan als ze voorbij lopen. Veel werkzoekenden vinden het lastig en spannend om op iemand af te stappen, dus help ze erbij en neem zelf de eerst stap. Heb daarnaast zelf een actieve open en gastvrije houding. Stel vooral open vragen bij het eerste contact om zo een goed beeld te kunnen vormen van de werkzoekenden. Zie deze link voor do’s en don’ts.

Tip 4: Trek de aandacht & onderscheid je zelf

http://www.nbbu.nl/app/uploads/2018/08/mensen4.jpg

Uiteraard wil je graag met zoveel mogelijk werkzoekenden in contact komen tijdens een evenement. Belangrijk dus dat je opvalt en jezelf onderscheidt van je concurrenten. Hieronder een aantal ideeën:

  • Een quiz bij je stand/kraam/tafel waaraan werkzoekenden mee kunnen doen ondersteunt met beeld/geluid materiaal (trekt aandacht).
  • Draag zelf opvallende kleding, bijvoorbeeld werkkleding van opdrachtgever of heel iets anders zoals een geel pak/jurk.
  • Neem een fotograaf/studio op locatie mee en biedt werkzoekenden een zakelijk profielfoto aan.
  • Huur iemand(acteur) die op een originele wijze werkzoekenden aanspreekt en naar jou toe begeleid, voorbeelden zie deze link.

Tip 5: Directe opvolging

http://www.nbbu.nl/app/uploads/2018/08/mensen5.jpg

Als je een werkzoekende spreekt die past op jouw vacature dan wil je natuurlijk ook graag dat hij/zij voor jou aan slag gaat. Denk van te voren na hoe je geschikte werkzoekenden direct aan je kunt binden door bijvoorbeeld:

  • Direct inplannen van vervolgafspraak met werkzoekenden.
  • Direct inschrijven + intake van werkzoekenden door een collega die je daar voor hebt meegenomen.
  • Direct inplannen voor rondleiding bij de opdrachtgever.
  • Direct voorstellen aan opdrachtgever die je mee hebt genomen naar het evenement.

Tip 6: Heb plezier

http://www.nbbu.nl/app/uploads/2018/08/mensen6.jpg

Zet die collega’s in die het echt leuk vinden en er plezier in hebben om deel te nemen aan een evenement van UWV/WSP. Hun enthousiasme en plezier zullen werkzoekenden zeker opvallen en aanspreken. Kortom maak er met elkaar een leuk evenement van en have fun!