15 maart a.s: start certificeringstraject voor adviseurs publieke partijen voor een (nog) betere PPS

Publicatiedatum: 11 maart 2016 - 11:45

Dinsdag 15 maart vond in Ede de eerste dag plaats van een driedaags certificeringstraject voor een betere Publiek Private Samenwerking (PPS).

Het initiatief van dit traject komt van UWV. Uiteraard werkt Servicepunt Flex hier, in samenwerking met een aantal (externe) partijen, aan mee. Het gaat tenslotte om verbetering van de PPS.

75 adviseurs (van zowel gemeenten als UWV) uit 35 arbeidsmarktregio's hadden zich aangemeld om te worden toegerust om de samenwerking tussen publiek en privaat (nog) beter vorm te kunnen geven danwel te intensiveren.

Op deze eerste dag kregen de deelnemers onder andere een kijkje in de keuken van het accountmanagement binnen de uitzendbranche. Hoe voeren uitzendorganisaties dit uit? Welke tips hebben ze voor de publieke partijen?

Ook werden de deelnemers meegenomen in de wereld van arbeidsmarktinformatie. Waar liggen de kansen? Wat kunnen ze nu echt met deze informatie?

In de middag is een sessie aan bod gekomen waarbij de Tigers van UWV de deelnemers meenamen om hun inventiviteit en creativiteit op de proef te stellen. Het doel hiervan was om gezamenlijk een start te maken met diverse nieuwe ideeën ten behoeve van een betere PPS. Deze ideeën worden later uitgewerkt i.s.m. de uitzendbranche.

Het was een inspirerende dag waarbij de medewerking van de private partijen niet ontbrak. Maar liefst 5 grote uitzendpartners hadden hun medewerking toegezegd, maar ook diverse UWV partijen hebben hun bijdrage geleverd. Kortom, het belang van een goede PPS wordt zeker onderkend.

Na 15 maart volgen er nog 2 dagdelen voor de deelnemers. Een bezoek aan een uitzendpartij zal de basis zijn van dag 2. Uiteindelijk worden alle deelnemers op dag 3 a.s. gecertificeerd door niemand minder dan Tof Thissen, directeur van het WERKbedrijf UWV.

Wil jij op de voet volgen wat er de komende tijd allemaal gebeurt binnen dit traject? Volg dan de #certificeringPPS op Twitter. Zo blijf je op de hoogte van alles wat over dit traject wordt geschreven door iedereen.

Vanuit Servicepunt Flex, wensen wij alle deelnemers van dit traject alvast een mooie, inspirerende, maar ook leuke dagen toe!