International Labour Organization (ILO) enthousiast over publiek private samenwerking in Drechtsteden.

Publicatiedatum: 5 april 2013 - 13:58

27 maart 2013

Senior specialist in employment services Donna Koeltz heeft namens de International Labour Organization (ILO), onderdeel van de Verenigde Naties, een bezoek aan Nederland gebracht om het functioneren van de uitzendbranche in de praktijk te zien. Onderdeel van haar programma was ook een bezoek op dinsdag 19 maart aan een onbekend fenomeen voor haar, een speeddate van UWV en uitzendbureaus op Werkplein Drechtsteden. “Wat een opkomst en wat een energie straalt deze bijeenkomst uit”, liet zij weten na gesprekken met verschillende deelnemers en werkzoekenden.

Bij het internationale bezoek in Dordrecht waren onder andere aanwezig Aart van der Gaag (algemeen directeur ABU), Michael Ardon (landelijk adviseur UWV werkgeverdiensten), Arno Frederiks (Servicepunt Flex), Marina Siebkes (regiodirecteur UWV WERKbedrijf Drechtsteden), Yvonne Bieshaar (directeur Sociale Dienst Drechtsteden) en vertegenwoordigers van Baanbrekend Drechtsteden. Een Franse tv-ploeg maakte opnames tijdens het werkbezoek van Donna Koetz.

Koeltz kreeg tijdens haar tweedaagse bezoek aan Nederland een goed beeld van de publiekprivate samenwerking tussen gemeenten, UWV en uitzendbureaus. “Een excellent voorbeeld voor andere landen in Europa en daarbuiten. Vooral omdat op veel verschillende gebieden en niveaus wordt samengewerkt. De lessen en voorbeelden neem ik zeker mee terug om te delen met collega’s en uit te dragen in andere landen”, vertelde zij enthousiast. De speeddate in Dordrecht paste in dat opzicht ook uitstekend in haar werkbezoek.

(bron: Intranet UWV regiopagina Rijnmond)