Samenwerking UWV en Manpower

Publicatiedatum: 28 februari 2013 - 21:40

Uitzendonderneming Manpower en UWV gaan samenwerken om jaarlijks 1200 ouderen en langdurig werklozen aan een baan te helpen. Met deze samenwerking wordt invulling gegeven aan het samenwerkingsconvenant dat de ABU en UWV vorig jaar in oktober hebben afgesloten. Een onderdeel uit dat convenant is werk vinden voor specifieke werkzoekenden zoals Wajongers, ouderen en langdurig werklozen.

Het doel van de samenwerking tussen Manpower en UWV is om kandidaten te bemiddelen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze kandidaten komen uit de doelgroepen 55 jaar en ouder plus diegene die langer dan drie maanden werkloos zijn.

Het UWV doet de eerste selectie op basis van profielen zoals deze door experts van Manpower zijn samengesteld. Manpower neemt het proces over en bemiddelen de kandidaten voor een nieuwe baan. Frits Scholte, algemeen directeur Manpower:“ Wij zijn trots dat Manpower als eerste invulling geeft aan het landelijke convenant dat uitzendkoepel ABU onlangs heeft afgesloten met UWV. Een mooi project waarin we de krachten bundelen in de veranderde wereld van werk. Vanuit de Human Age-gedachten van ManpowerGroup creëren we kansen voor deze doelgroep en helpen ze aan een toekomst."

André Timmermans, directeur divisie WERKbedrijf van UWV: “UWV doet er alles aan om voor werkgevers geschikte en gemotiveerde kandidaten te selecteren. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met Manpower ertoe bijdraagt dat werkzoekenden en vooral diegenen die moeilijk aan de slag komen, een plek op de arbeidsmarkt vinden. Andere uitzendorganisaties zullen het voorbeeld van Manpower ongetwijfeld volgen."

Bron: UWV