Over bijeenkomsten en speeddaten

Er zijn twee verschillende contactmomenten voor uitzendbureaus, georganiseerd vanuit UWV. Beiden worden hieronder kort omschreven.

Wat houden de bijeenkomsten in?

Bijeenkomsten worden door UWV voor de uitzendbureaus georganiseerd om diverse redenen.

Het is mogelijk dat UWV graag in overleg wil met de uitzendbureaus om de samenwerking te evalueren, bijvoorbeeld hoe het gaat met het speeddaten.

Ook kan een bijeenkomst worden gepland om de uitzendbureaus te informeren over relevante, actuele onderwerpen die de samenwerking raken. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan veranderingen in de Werkloosheidswet.

Er is geen vaste frequentie voor deze bijeenkomsten. Het is dan ook raadzaam om regelmatig te kijken in het aanmeldsysteem of er ergens bij u in de buurt een bijeenkomst gepland is. Of, dat er een bijeenkomst is gepland in een andere regio, maar die voor u wel interessant is.

Als u wilt zien welke bijeenkomsten er op dit moment gepland staan, ga dan naar het overzicht. Via dit overzicht kunt u zich ook aanmelden voor de bijeenkomsten.

Wat is speeddaten met uitzendbureaus?

Een speeddate is een korte kennismaking op het werkplein tussen twee partijen om vervolgens te kijken of het klikt. In dit geval zijn het uitzendbureaus en werkzoekenden, die recent hun baan hebben verloren.

Het speeddaten met uitzendbureaus voor werkzoekenden vindt plaats in diverse UWV-regio's. Er is landelijk geen vaste frequentie. Het is dan ook raadzaam om regelmatig in het aanmeldsysteem te kijken of er speeddates worden georganiseerd in de regio waar je graag wilt aansluiten. De werkzoekenden die worden uitgenodigd hebben veelal recent hun baan verloren.

Werkzoekenden worden in de gelegenheid gesteld om in korte gesprekjes kennis te maken met de aanwezige uitzendbureaus. Een werkzoekende heeft een paar minuten de tijd om zich te ‘profileren’ en om een goede indruk achter te laten bij de intercedent. De intercedent kan vervolgens besluiten om een afspraak te plannen voor een intakegesprek.

Er zijn twee vormen van speeddates: algemene speeddates en specifieke speeddates.
Specifieke speeddates richten zich op uitzendbureaus en werkzoekenden uit een bepaalde branche, doelgroep of locatie. Algemene speeddates zijn voornamelijk bedoeld voor uitzendbureaus die veel verschillende soorten vacatures hebben.

Wilt u zich aanmelden voor het speeddaten met werkzoekenden? Ga dan naar het overzicht. Hier vindt u alle speeddates die de komende tijd worden georganiseerd in de regio’s van UWV.

Welke partijen houden zich bezig met speeddaten? 

UWV: De adviseur van UWV organiseert de speeddates en zet de speeddates in het aanmeldsysteem met de juiste informatie, contactgegevens, etc. 

Uitzendbranche: Een intercedent/uitzendbureau meldt zich aan voor een speeddate naar eigen keuze. Dit kan voor een algemene speeddate of specifieke speeddate zijn:
Samen met de brancheorganisaties ABU en NBBU zijn de afspraken rondom speeddaten met uitzendbureaus vastgelegd. Klik hier voor de gemaakte afpraken.

Voor de volledigheid is een korte instructie gemaakt zodat men kan zien hoe men zich kan aanmelden voor een speeddate of bijeenkomst.

Servicepunt Flex: Werkt in opdracht van UWV en de uitzendbranche (STOOF, ABU en NBBU) en heeft het beheer over het aanmeldsysteem.