Over digitale samenwerking

In dit overzicht vindt u de meest gestelde vragen over de digitale samenwerking tussen UWV en de uitzendbranche. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Wat kan ik allemaal vinden op de website www.werk.nl?

www.werk.nl is de website van UWV en de gemeente. Op deze website kunnen werkgevers zelfstandig hun vacatures plaatsen en kandidaten zoeken. Werkzoekenden kunnen hun CV achterlaten (voor werkzoekenden die een uitkering aanvragen is het zelfs verplicht om hun CV te plaatsen op werk.nl) en vacatures zoeken. Daarnaast staat er op werk.nl heel veel nuttige informatie over onder andere de arbeidsmarkt, ziekteverzuim en arbeidsrecht.

Ik ben als uitzendbureau op zoek naar een geschikte kandidaat. Waar kan ik kandidaten vinden die staan ingeschreven bij UWV?

Op www.werk.nl kunt u CV’s vinden van werkzoekenden die staan ingeschreven. Dit kunnen zowel werkloze werkzoekenden zijn als baanveranderaars. U kunt ze vinden door middel van het invoeren van een trefwoord of door te matchen op een door u ingevoerde vacature.

Ik heb contact met een werkgever die Wajongers wil aannemen, waar kan ik de vacatures melden?

De dienstverlening van UWV is er op gericht om zoveel mogelijk werkzoekenden (met een lichte of een grote afstand tot de arbeidsmarkt) te begeleiden/bemiddelen naar een baan. Indien u een vacature heeft voor deze doelgroep die gerichte bemiddeling nodig heeft, kunt u uw vacature melden via www.werk.nl of contact opnemen met het dichtsbijzijnde werkgeversservicepunt van UWV. Via deze link kunt u de contactgegevens van de werkgeversservicepunten vinden. U hoeft alleen uw postcode maar in te vullen.

Waar kan ik als werkgever mijn mening/adviezen/tips kwijt over werk.nl?

Op werk.nl kunt u eerst kijken of uw vraag bij de veelgestelde vragen staat. Indien uw vraag hier niet wordt beantwoord kunt u contact opnemen met de helpdesk van werk.nl. Indien u deel wilt nemen aan een werkgeverspanel, dan kunt u contact opnemen met Servicepunt Flex. Zij zullen uw gegevens dan doorgeven aan de organisatoren van het werkgeverspanel over werk.nl.

Wat is de SETU-standaard?

De SETU-standaard is een samenwerking tussen UWV en de uitzendbranche. De SETU-standaard is een bepaald digitaal format, waarmee vacatures sneller en gemakkelijker digitaal kunnen worden overgenomen op andere vacaturesites. Kijk voor meer informatie op www.setu.nl.