Over speeddaten

In dit overzicht vindt u de meest gestelde vragen over het speeddaten met uitzendbureaus bij UWV. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.Wat houdt speeddaten in
Speeddaten tussen werkzoekenden en uitzendbureaus gebeurt op het werkplein (een werkplein is een samenwerkingsverband tussen UWV en de gemeente). Werkzoekenden worden in de gelegenheid gesteld om in korte gesprekjes kennis te maken met de aanwezige uitzendbureaus. Een werkzoekende heeft een paar minuten de tijd om zich te ‘profileren’ en om een goede indruk achter te laten bij de intercedent. De intercedent kan vervolgens besluiten om een nieuwe afspraak te plannen voor een intakegesprek.

Waarom is het speeddaten interessant voor mij als uitzendbureau?
Door u aan te sluiten bij de speeddate sessies op het werkplein heeft u direct inzicht in het (nieuwe) werkzoekendenbestand van UWV. Hierdoor heeft u beter zicht op breed arbeidspotentieel dat per direct beschikbaar is en met zeer recente werkervaring.
Daarnaast intensiveert u de relatie en de samenwerking met het werkplein. Ook heeft u de mogelijkheid om arbeidsmarktinformatie en tips uit te wisselen met concullega’s

Welke werkzoekenden worden er uitgenodigd door UWV?
UWV nodigt de werkzoekenden uit die zich de afgelopen tijd hebben gemeld in verband met een uitkering. Wanneer er branche-/ doelgroep-/ of locatiegericht wordt gespeeddate is het mogelijk dat werkzoekenden worden uitgenodigd die een langere periode werkloos zijn, maar wel matchen op de specifieke speeddate.

Kan ik van tevoren informatie krijgen over de werkzoekenden? 
Dit is niet gebruikelijk. U kunt het speeddaten zien als inloop, maar dan op een andere werkplek. Van inloop op uw vestiging heeft u van tevoren ook geen CV tot uw beschikking.

Hoe kan ik me als uitzendbureau aanmelden voor Speeddaten in de regio?
Op de startpagina van deze website kunt u zich als uitzender aanmelden voor een speeddates in een bepaalde regio. U bepaalt zelf waar u zich voor aanmeldt. Let wel: Als u zich heeft aangemeld, bent u verplicht om aanwezig te zijn. 

Ben ik verplicht om alle werkzoekenden die ik spreek in te schrijven?
Nee, dat bent u niet. Als u niets voor een werkzoekende kunt betekenen, dan kunt u  dit aangeven aan hem/haar. U kunt de werkzoekende natuurlijk altijd tips geven over bijvoorbeeld het CV of carrierekansen. Dit wordt ook op prijs gesteld door de werkzoekende.