Speeddaten met uitzendbureaus

Sinds februari 2011 speeddaten werkzoekenden in het hele land met uitzendondernemingen op de vestigingen van UWV. UWV nodigt de werkzoekenden uit, die recent werkloos zijn geworden. De uitzendbureaus komen naar de vestiging met hun vacatures om daar de werkzoekenden te ontmoeten. De intercedent en werkzoekende komen er, door middel van een kort gesprek, achter of ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Is dat het geval, dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt bij het uitzendbureau.

Klik hier voor een filmpje over speeddaten met uitzendbureaus op het werkplein.

Het speeddaten  loont. Uit onderzoek onder uitzendondernemingen in 2013 is gebleken, dat er gemiddeld 1,7 plaatsingen per speeddate per uitzendonderneming worden gerealiseerd. In het onderzoek naar het speeddaten in 2011 lag dit aantal nog op 1,07.

Het speeddaten is de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Toen het speeddaten net zijn intrede deed werden er voornamelijk algemene speeddates georganiseerd. Nu de arbeidsmarkt is veranderd, is er meer behoefte aan speeddates waarbij vraag en aanbod nog beter op elkaar zijn afgestemd. Het resultaat hiervan is dat er steeds meer speeddates worden georganiseerd voor een bepaalde branche, doelgroep of op een bepaalde locatie.

Door branche-, doegroep- en locatiegericht te speeddaten zorg je ook voor meer motivatie bij zowel de uitzendondernemingen als bij de werkzoekenden, omdat er nu meer maatwerk is: een werkzoekende wordt uitgenodigd voor een speeddate in bijvoorbeeld de branche waar hij werk in zoekt. De uitzendonderneming ziet nu juist de werkzoekenden die interesse hebben in de betreffende branche. Daardoor bestaat er meer kans op een juiste match.

Een andere verandering is het aanmeldsysteem voor uitzendondernemingen. De adviseurs van UWV zetten een speeddate in het systeem en vervolgens kan een intercedent zich daarop inschrijven. Het is een landelijk systeem waardoor het mogelijk is voor uitzendondernemingen om alle speeddates, die in het land worden georganiseerd, te bekijken en daarvoor aan te melden. Het aanmeldsysteem is te vinden op de homepage van deze site. Of klik om deze link om direct naar het aanmeldsysteem te gaan. Ook is er een korte instructie beschikbaar over hoe een speeddate of bijeenkomst in het aanmeldsysteem te registreren.